Nga Vendi
22 nntor 2021
Dita e Alfabetit, Pendarovski: Shqiptarët ditën e sotme e festojnë në atdheun tonë shumetnik

Presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski përmes një shkrimi ka uruar 22 Nëntorin- Ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe. Pendarovski thotë se shqiptarët në Maqedoninë e Veriut, ditën e sotme e festojnë në atdheun tonë multikulturor dhe shumetnik.

“Unifikimi i alfabetit të gjuhës shqipe është një nismë e rëndësishme kulturore, shpirtërore dhe kombëtare e popullit shqiptar. Bashkëqytetarët tanë shqiptarë, ditën e sotme e festojnë në atdheun tonë multikulturor dhe shumetnik.Të ndryshme
Më shumë
LSDM: OBRM-PDUKM dëshiron ta minojë hetimin e pavarur për zjarrin10 shtator 2021
Kuka: Me ujë, zjarr e xhudon e Kosovës s’ka lojë29 korrik 2021
Britanikët kanë filluar t’u vënë fëmijëve emra shqip dhe fajin e ka Dua Lipa28 gusht 2020