Nga Rajoni
29 tetor 2021
Kryeministri Kurti i demanton lajmet se ndarja nga 100 euro pensionistëve është bërë për fushatë

Me vendim të Qeverisë 36 milionë euro u janë ndarë 330 mijë familjeve përfitues të skemave pensionale e sociale, vendim ky që u konsiderua fushatë në prag të raundit të dytë të zgjedhjeve lokale.

Përderisa kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i ka demantuar lajmet se ndarja e këtyre mjeteve është bërë për fushatë.

Shefi i ekzekutivit, ka thënë se ky vendim është i duhur, pasi sipas tij, kjo kategori ka dhënë shumë, e ka marrë pak.

“Ne besojmë që e kemi marrë vendimin e duhur që t’i ndihmojmë kësaj kategorie shoqërore që ka kontribuuar shumë, e ka marrë pak”, tha Kurti për EO.

Me vendim të Qeverisë p?rfituesit e skemave pensionale n? muajin n?ntor do t? p?rfitojn? nga 100 euro shtesë mbi pensionin e rregullt dhe shtesën aktuale.

Kurse përfituesit e skemave sociale n? muajt n?ntor dhe dhjetor do t? p?rfitojn? dyfishin e pagesës s? rregullt dhe shtes?s aktuale, shtes? e cila gjithashtu aplikohet si pjes? e mas?s 3.2 t? Pakos s? Ringjalljes Ekonomike.Të ndryshme
Më shumë
Anulohet gjykimi për rastin “Monstra”, seanca e radhës më 26 gusht 6 korrik 2020
4 ushqime shumë më të dëmshme se cigarja15 maj 2020
“I shkroi një burri letër dashurie”, prestigjiozja amerikane shkruan për jetën e biznesmenit gay shqiptar22 qershor 2021